zondag 31 augustus 2014

De voordelen van wollen ondergoed.



Het is koud voor de tijd van het jaar. Ik heb zelfs de neiging om mijn wollen vesten al weer aan te doen. Als ik die neiging al heb, hoe is dat dan voor onze kleintjes? Ook voor hun is het goed om ze nu al warmer te gaan kleden. Dat kun je op verschillende manieren doen: een lekker fleece vest, meer laagjes of je zet de verwarming lekker wat hoger, dan kunnen ze nog even toe met de dunnere kleertjes die je in de kast hebt liggen. Maar is dit allemaal wel zo gezond? 

Hier in Nederland zie ik veel kindjes die op de verkeerde manier gekleed zijn. Vaak is dat te koud of worden kinderen gekleed in verkeerde materialen. Fleece is natuurlijk lekker warm, maar het sluit af. Het ondersteund het eigen warmtelichaam niet maar  warmte wordt gestuwd.  Er is dan meer kans op oververhitting. Dit geld overigens voor de meeste synthetische stoffen, dus alles met  nylon of polyester. 

Set voor babymeisje maat 74

De eerste zeven levensjaren  is het warmtelichaam van kinderen volop in ontwikkeling en nog niet stabiel. Dat terwijl een zo stabiel mogelijke temperatuur van belang is om je goed te kunnen ontwikkelen.  Bij een sterk wisselende omgevingstemperatuur zoals in ons land, is het van belang om je zo te kleden dat je daar op in kunt spelen. Belangrijk daarbij is dat de huid goed kan ademen en dat vocht goed opgenomen wordt en afgevoerd van de huid. Dit gaat het best met natuurlijke materialen zoals (schapen)wol, zijde, katoen en vlas (linnen). Wol heeft daarbij de beste warmte regulerende eigenschappen en is daarmee een zeer goede grondstof om ondergoed van  te maken. Nee, niet van die kriebelende gebreide hemdjes en broekjes, maar gemaakt van wollen tricot. Er is heel mooi, zacht en warm ondergoed te koop in diverse winkels en internetwinkels zoals Obilot in Zutphen, www.schaapjeschaapje.nl ; www.schaapskleren.nl ; www.littleshoparoundthecorner.nl ; en zo zijn er nog wel meer te vinden als je even zoekt op wollen ondergoed.
Hier vind je veel informatie over de voordelen van wol en zijde als grondstof voor ondergoed en kleding.
Wollen ondergoed is duurder, maar je hebt er minder van nodig. Uiteindelijk zul je zien dat je kindje zich beter voelt en meer energie heeft om de wereld te ontdekken en zich te ontwikkelen. Kindjes die lekker warm gekleed zijn met wollen ondergoed blijven beter bij zichzelf en voelen zich meer geborgen. En dat is toch wat je als moeder voor je kinderen wenst: geborgenheid en een liefdevol nest van waaruit ze de wereld om zich heen leren kennen.
Set voor babyjongetje maat 62

Ik ben druk aan het naaien voor de koude en gure periode die eraan komt. De eerste kleding setjes staan in de webshop. Alles van katoen en in  lekkere laagjes. Als jij er  warm wollen ondergoed onder aan doet, is je kleintje goed in staat om zichzelf lekker warm te houden.

Liefs, Astrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten