woensdag 21 januari 2015

Wat vind jij, wel of niet verkopen?



Alles wat ik doe voor Kleurig & fleurig, heb ik mezelf aangeleerd. Ik heb nooit één steek naai- of breiles gehad. Ik ben gewoon begonnen en nooit meer opgehouden. Het enige waar ik soms professionele tips uit haal, is het Knipmode zelfmaakboekje. En eigenlijk ben ik daar stiekem best wel trots op. Maar, ik ben ook zeeeeeeer kritisch naar mijn eigen brouwsels. Stiksels die niet mooi recht zitten, een kledingstukje dat niet mooi valt, losse draadjes, een scheve zoom, het kan de toets der kritiek niet doorstaan. Mijn liefhebbende omgeving wijst mij er keer op keer op dat zij en anderen dat helemaal niet zien. Dus laat ik een kledingstukje regelmatig een tijdje hangen in mijn werkruimte waardoor ik weer een beetje op afstand kan kijken en die 3 scheve steekjes niet meer zie en de zoom ook minder scheef blijkt te zijn.

Onverkoopbare kleding




Maar soms wil het gewoon niet lukken.  Alles wat mis kan gaan, gaat mis. Zakken met een ronde onderkant blijven lastig. Ik weet heel goed hoe het moet, ik ken verschillende trucjes om het mooi te krijgen, maar regelmatig gaat het mis. Althans, dat vind mijn kritische blik. De zakken gaan eraf en ik doe het opnieuw. Dat kan maar 1 keer, anders beschadig je de stof te veel. Dus, als het de tweede keer ook niet helemaal naar mijn zin is, heb ik een probleem. Meestal maak ik het kledingstukje af, met lelijke zakken en al. En dan ontstaat het volgende dilemma: kan ik dit wel verkopen? Ach, als ik in de winkels kijk naar veel confectiekleding, dan ziet dat er vaak veel slechter uit, dus waarom niet? Echter, ik kan het niet. Als ik wat verkoop, dan moet dat goed zijn. En dus wordt dit broekje als onverkoopbaar bestempeld. 

"mislukt" broekje


Toch verkopen voor een klein prijsje?


Zonde? Ja eigenlijk wel. En toen kwam mijn wederhelft met een idee: als je die minder mooie kleertjes nu eens voor een klein prijsje in de webshop zet? Je vertelt erbij wat jij minder geslaagd vindt en je laat er een foto van zien. Wellicht zijn er mensen die dat helemaal geen bezwaar vinden en zo’n kledingstukje graag voor een habbekrats willen hebben.
Hmmm, op zich wel een goed idee, maar dan moet ik wel eerst van het schaamrood op mijn kaken af. Het heeft me al heel veel moeite gekost om de kleding die ik maak als verkoopbaar te bestempelen, en nu zou ik “mislukte” brouwsels gaan verkopen. Hier moet ik echt even over nadenken.


 
Niet zo'n mooie zak

 

 
Ook niet zo'n mooie zak

 

 

Jouw mening



Het zou mij heel erg helpen als je me laat weten wat jij hier van vindt. Een eerlijke mening stel ik zeer op prijs. Wat vind je van het idee om minder fraaie kleertjes voor een klein prijsje te kunnen kopen?  Als voorbeeld zie je een paar foto’s van zo’n “mislukt” broekje. Het gaat dus niet om grove fouten, maar meer om een wat minder mooie afwerking zoals op deze foto's bij de zakjes. Alvast heel veel dank voor je commentaar.


Liefs, Astrid

2 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee van je man, prima oplossing!
    Voor een klein prijsje kan jij er iemand heel blij mee maken en ik kan je verzekeren dat voelt goed!
    Natuurlijk zie jij het beter dan dat ik het zie.... jij zit er met je neus bovenop! ;-)
    Succes met de verkoop ervan!

    Groetjes !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel Petra. Je hebt gelijk, ik zit er met mijn neus bovenop. Vandaar dat ik ook vaak even afstand neem van een nieuw kledingstukje. In mijn beleving ziet iedereen wat ik zie, en dat is dus niet zo. Warme groet, Astrid

    BeantwoordenVerwijderen